Stop De Printer

Begin met besparen op afdrukken. Stop de printer.

Goedkoop afdrukken: dubbelzijdig printen en meer tips

Door bewust om te gaan met de printer kun je jezelf of je organisatie veel geld besparen. Moeilijk? Nee hoor. Het zal je verbazen hoeveel je met deze eenvoudige tips kunt besparen op de printkosten.

Print dubbelzijdig

Bespaar de helft van het papier door dubbelzijdig te printen. Meestal kun je dit eenvoudig instellen op je printer. Heb je een minder geavanceerde printer? Verzamel je eenzijdige afdrukken die je niet meer nodig hebt en leg ze terug in de papierlade van de printer. Zo gebruik je de achterkant van het papier ook.

Goedkoop afdrukken met 'concept'

Check de kwaliteitsinstelling van je printer. Vaak staat deze standaard op 'normaal', maar kun je ook kiezen voor een lagere afdruk kwaliteit of 'concept'. Deze instelling is voor veel afdrukken goed genoeg. Maak hier de standaardinstelling van en pas het alleen aan als je bijvoorbeeld een document voor een klant moet printen.

Goedkoop afdrukken zonder kleur

Zorg dat de printer zo ingesteld is dat prints automatisch in zwart-wit worden geprint. Een kleurenprint is veel duurder dan zwart-wit en is lang niet altijd nodig. Zeker voor interne documenten voldoet een zwart-wit print meestal prima.

Minder printen is nog goedkoper dan dubbelzijdig printen

Door een inlogcode in te stellen op de printer wordt er minder geprint. De printer begint dan niet automatisch met printen als de printopdracht is gegeven, maar wacht daarmee tot je bij de printer de code ingeeft. Als je dus per ongeluk meerdere keren een printopdracht hebt gegeven, komen die niet meer vanzelf allemaal uit de printer.

Slimme software helpt je dubbelzijdig printen en goedkoop afdrukken

Speciale software kan je helpen om de printkosten te drukken. Met de software breng je eenvoudig de totale kosten in kaart. Je komt er niet alleen achter waar je op kunt besparen, maar ook hoeveel en hoe je dat aanpakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de PrintSaver Print Management Software.

PrintSaver Print Management Software