Stop De Printer

Begin met besparen op afdrukken. Stop de printer.

Goedkoop papier bestellen: waar moet je op letten?

Als je goedkoop papier bestelt via internet kun je flink besparen op je printkosten. Behalve de prijs, zijn er meer dingen waar je op moet letten als je goedkoop papier gaat bestellen voor je printer. Het printpapier dat je uiteindelijk koopt moet wel aansluiten bij de manier waarop jij je printer gebruikt. Zo zorg je ervoor dat goedkoop geen duurkoop wordt.

Wat ga je doen met het bestelde papier?

Wil je mooie kleurenprints maken, kies dan voor papier met een hogere kwaliteit. Op goedkoop papier kunnen kleuren in elkaar gaan overlopen. Als je de printer vooral gebruikt om je eigen aantekeningen te printen, is het wel slim om voor goedkoop papier te kiezen.

Welk soort papier ga je bestellen?

Papier lijkt gewoon papier, als je de plaatjes op de verschillende webshops op internet bekijkt. Toch heeft iedere soort printpapier bepaalde kenmerken, die invloed hebben op de kwaliteit van je afdruk. Check dus van tevoren of de kenmerken van het papier goed passen bij dat wat jij wil printen.

Aandachtspunten papier bestellen:
  • Doorzichtigheid: papier waar je zo doorheen kan kijken is niet erg handig als je dubbelzijdig wil afdrukken.
  • Helderheid: hier moet je naar kijken als je het belangrijk vindt dat er een mooi contrast te zien is, bijvoorbeeld bij het printen van foto's.
  • Gewicht: zwaarder papier heeft het vermogen om de inkt beter te absorberen. Wil je bijvoorbeeld ook kaarten kunnen afdrukken, dan kies je voor een hoger gewicht per gram papier. Het nadeel van dik papier is dat je vaker problemen hebt bij het afdrukken. Goedkopere printers kunnen dan makkelijk vastlopen.

Besparen is niet alleen goedkoop papier bestellen: wat kun je nog meer doen?

Als je echt wil besparen op printkosten kun je het beste kiezen voor speciale software. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de PrintSaver Print Management Software. Met de software kun je zelf de totale kosten in kaart brengen. Je ziet precies waar je op kunt besparen, hoeveel, en hoe je dat aanpakt.

PrintSaver Print Management Software