Stop De Printer

Begin met besparen op afdrukken. Stop de printer.

Goedkope printer cartridges of printerinkt kopen

Met goedkope printer cartridges kun je meer geld besparen op printkosten dan je denkt. Hoe zorg je ervoor dat je het goedkoopst uit bent? Wij hebben de 3 beste tips op een rij gezet waarmee je veel geld kunt besparen op de kosten voor printerinkt.

Tip 1: Merkloze printer cartridge

Koop geen dure cartridges van printerfabrikanten. Imitatie-cartridges zijn volop verkrijgbaar en de kwaliteit is vaak vergelijkbaar met de 'originele' cartridges. Printerinkt is online meestal goedkoper dan in de winkel. Het is verstandig om vóór de aanschaf van een nieuwe printer te onderzoeken welke goedkope printerinkt er beschikbaar is. Om nog meer geld uit te sparen laat je de imitatie-cartridge navullen.

Tip 2: Cartridges navullen is goedkoop

Het navullen van cartridges is veel goedkoper dan de aanschaf van nieuwe exemplaren. Navullen kun je natuurlijk zelf doen, maar er zijn ook refill-shops waar je het voor weinig geld kan laten doen. Een cartridge kun je 3 of 4 keer opnieuw vullen.

Let op: Laat cartridges snel bijvullen als ze leeg zijn. Als je te lang wacht drogen ze uit en kun je ze niet meer opnieuw gebruiken.

Tip 3: Grote cartridges zijn goedkoper dan kleine cartridges

Een grote cartridge lijkt misschien duurder in de winkel, maar de kosten per print zijn uiteindelijk meestal flink lager. Als je veel afdrukken maakt, kun je hier snel veel geld mee besparen. Kijk bij de aankoop van een cartridge altijd hoeveel afdrukken er gemaakt kunnen worden met de cartridge. Soms worden er geen grotere maten verkocht, dan kan een verpakking met meerdere cartridges vaak hetzelfde voordeel opleveren.

Nog meer besparen op printkosten?

Met goedkope cartridges kun je flink besparen op printkosten, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld goedkoper papier en print standaard dubbelzijdig. Ook speciale software kan je helpen om de printkosten te drukken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor de PrintSaver Print Management Software.

PrintSaver Print Management Software