Stop De Printer

Begin met besparen op afdrukken. Stop de printer.

Goedkope toner voor printer kopen, waar moet je op letten?

Door goed op te letten welke toner je koopt voor je printer kun je veel geld besparen. Wil je een goedkope toner kopen? Deze tips helpen je een slimme keuze te maken.

Printer toner: wat is dat eigenlijk?

De inhoud van een printer toner bestaat uit heel fijn poeder en bestaat meestal uit 3 of 4 kleuren: magenta, cyaan geel en/of zwart. Warmte en elektrische lading zorgen ervoor dat de toner op het papier wordt aangebracht.

Tip: als je een toner zonder zwart als basiskleur koopt, worden zwarte afdrukken gemaakt van verschillende kleuren. Dit kan ervoor zorgen dat je toner verbruik stijgt en de kosten per print dus ook.

Printer toner navullen

Wil je geld besparen op toners? Dan kun je toners navullen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe toner, maar brengt wel risico's met zich mee. In vergelijking met een normale inktcartridge is het navullen van een toner lastiger, omdat een toner niet uit 1 onderdeel bestaat zoals een cartridge.

Goedkope toner van gerecyclede onderdelen

Deze toners worden ook wel 'remanufactured toners' genoemd. Het grote verschil met het navullen is dat niet alleen het poeder wordt vervangen, maar ook de onderdelen van de toner die aan vervanging toe zijn. Een remanufactured toner is daardoor goedkoper dan een nieuwe toner, maar duurder dan alleen een navulling.

De kwaliteit van remanufactured toners verschilt, dit heeft onder andere te maken met:
  • Het aantal keren dat de toner is bijgevuld
  • De manier waarop de toner wordt bijgevuld
  • Welke onderdelen van de toner vervangen zijn

Goedkoop printen: wat kun je nog meer doen?

Door goedkopere toners te kopen kun je veel geld op je printkosten besparen. Maar, om echt grip te krijgen op je printkosten is er meer nodig. Hierbij kun je denken aan goedkoop papier, dubbelzijdig afdrukken en software die je helpt om 'slimmer' te printen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor de PrintSaver Print Management Software.

PrintSaver Print Management Software