Stop De Printer

Begin met besparen op afdrukken. Stop de printer.

3 tips om printen goedkoper te maken

Draait de printer nog steeds overuren? Door minder te printen kun je veel geld besparen, maar hoe pak je dat aan? Wij hebben de beste 3 tips om te besparen op printkosten op een rij gezet.

Tip 1: Breng de verbruikskosten van de printer(s) in kaart

Besparen op printen begint met deze tip. Om een goed overzicht te krijgen moet je echt alle kosten opschrijven die te maken hebben met printen en printers.

Kosten printen:

  • aanschafkosten printers
  • onderhoud, reparatie en afschrijving printer
  • supplies: cartridges, papier

Als je alle kosten inzichtelijk hebt, kun je beginnen met de analyse. Waar zitten de kosten? Na de analyse weet je waar de grootste kosten zitten en waar je dus kunt besparen.

Extra tip: als je een goedkope printer hebt, verbruikt de printer waarschijnlijk meer inkt dan een duurdere printer. Bespaar dan op goedkope toners of kies voor een een printer die zuiniger omgaat met inkt.

Tip 2: Kies voor een slimme printer met handige software

Slimme of multifunctionele printers maken je werk makkelijker en besparen je veel geld. Moet je bij iedere printopdracht opnieuw instellen dat je notulen echt in zwart-wit geprint mogen worden? En waarom worden interne documenten niet standaard dubbelzijdig afgedrukt?

De software van een slimme printer 'denkt' als het ware met je mee. Als je aangeeft om welk soort document het gaat, weet de printer of dat in kleur moet, zwart-wit of dubbelzijdig. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor de PrintSaver Print Management Software.

Tip 3: Koop verstandig in. Voordelige cartridges voor je printer, goedkoop print papier

De inkt in de gemiddelde merkcartridge kost per liter meer dan 2000 euro. Een dure cartridge is lang niet altijd beter dan een goedkope. Een liter goedkope navul inkt hoeft overigens helemaal niet duur te zijn, die heb je al voor 2 euro. Voor printpapier geldt ook dat de duurdere keus niet altijd een garantie is voor betere kwaliteit. Daarom loont het de moeite om op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven voor de supplies die je gebruikt. Je zult er van verstelt staan hoeveel geld je hiermee per jaar kunt besparen.

PrintSaver Print Management Software